Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βλέπεις με τον Εγκέφαλο κι Όχι με τα Μάτια!


Δεν Βλέπεις Με Τα Μάτια, Αλλά Με Τον Εγκέφαλο. Πιστεύεις ‘Ο,τι Κάτι Δεν Υπάρχει, επειδή δεν το βλέπεις; Άρα Δεν Υπάρχει; Η παρατήρηση αυτό μας δείχνει,  αυτό που δεν υπάρχει στον Νου σου δεν το βλέπεις, γιατί μέσα στον εγκέφαλο σου, στον Νου σου δεν παίζεται αυτό το έργο, αλλά κάποιο άλλο και αυτό εμφανίζεται, στην προβολή της ζωής σου. Το τελευταίο πράγμα που περιμένει να δει ένας οδηγός σε έναν επαρχιακό έρημο δρόμο είναι ένα αεροπλάνο σταματημένο. Επομένως, δεν το ‘βλέπει’ ποτέ.
Μια ασφαλιστική εταιρία προσπαθούσε να λύσει ένα περίεργο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με αυτοκίνητα που έπεφταν πάνω σε αεροπλάνα και οι οδηγοί έλεγαν πως ΔΕΝ τα είχαν δει πριν πέσουν πάνω τους. Οι έρευνες συνεχίζονταν, και τα ατυχήματα με αυτοκίνητα που τράκαραν με αεροπλάνα στον επαρχιακό δρόμο επίσης συνεχίζονταν.
Απεδείχθη μετά από αρκετό καιρό, και πολλές χιλιάδες σε αποζημιώσεις πως οι πιλότοι ελαφρών αεροσκαφών που αντιμετώπιζαν προβλήματα στο κινητήρα προσπαθούσαν να προσγειωθούν γρήγορα γρήγορα στον πιο κοντινό αυτοκινητόδρομο που ήταν σχετικά άδειος. Ένα γεγονός που συνέβαινε συνεχώς ήταν πως μόλις προσγειώνονταν και μείωναν την ταχύτητα τους, δεν έβγαιναν αμέσως από τον δρόμο. (Προφανώς ένοιωθαν πολύ ανακουφισμένοι που κατάφερναν να σωθούν).
Πολύ συχνά, οι οδηγοί των λίγων αυτοκινήτων που τύχαινε να περνούν από κει έπεφταν πάνω τους. Αργότερα στην αστυνομία έλεγαν όλοι πως δεν είχαν δει το αεροπλάνο. Την μια στιγμή οδηγούσαν ωραία και καλά, και την άλλη τραντάζονταν πέφτοντας πάνω σε κάτι που μετά καταλάβαιναν πως ήταν αεροπλάνο. Η ασφαλιστική εταιρία ανακάλυψε πως ..Το τελευταίο πράγμα που περιμένει να δει ένας οδηγός σε έναν επαρχιακό έρημο δρόμο, είναι ένα αεροπλάνο σταματημένο. Επομένως δεν το έβλεπαν ποτέ.
Αλλά το ότι δεν το έβλεπαν, γιατί δεν υπήρχε στον Νου τους, γιατί δεν το περίμεναν, δεν σημαίνει πως το αεροπλάνο δεν υπήρχε καν. Υπήρχε φυσικά, άσχετα του αν το έβλεπαν ή όχι.
Άρα αυτά που δεν βλέπουμε, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και μάλιστα στον φυσικό κόσμο της ύλης, όχι κάποιου αλλού κάπου μεταφυσικά. Αλλά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου